Picabaralla entre l'Argentina i Espanya per un comunicat de Milei contra Pedro Sánchez

El president argentí ha carregat contra les polítiques del president del govern espanyol arran d'unes declaracions del ministre Óscar Puente

RedaccióActualitzat

El president de l'Argentina, Javier Milei, carrega durament contra Pedro Sánchez en un comunicat que ha difós aquesta matinada la seva oficina. D'aquesta manera, respon a les declaracions del ministre espanyol de Transports, Óscar Puente, que va insinuar que el president argentí havia "ingerit substàncies".

Óscar Puente, el 28 d'abril, en un acte del PSdeG-PSOE a Galícia (EFE/Lavandeira jr)

El mandatari "repudia les calúmnies i injúries" formulades per Puente durant una xerrada celebrada a Espanya i es dirigeix ​​al president del govern espanyol, a qui diu que "té problemes més importants de què ocupar-se, com les acusacions de corrupció que cauen sobre la seva dona, assumpte que el va portar fins i tot a avaluar la seva renúncia". Era una investigació oberta per un jutge sense consultar la Fiscalia, que ja ha demanat arxivar-la.

Encara en aquest sentit, demana "celeritat" a la justícia espanyola per aclarir aquest "escàndol", que assegura que afecta l'estabilitat d'Espanya i, de retruc, les relacions amb l'Argentina. 


Milei també assegura que Sánchez "ha posat en perill la classe mitjana" amb unes "polítiques socialistes que només porten pobresa i mort", l'acusa de posar en perill la unitat d'Espanya "pactant amb separatistes" i vincula la immigració amb els delictes sexuals i la delinqüència.

Tot plegat, en un discurs populista, amb acusacions sense aportar cap prova, que arriba en plena campanya electoral a Catalunya.


Espanya rebutja els "termes infundats" de Milei

La resposta del govern espanyol no s'ha fet esperar. Ha arribat aquest matí mitjançant un breu comunicat del Ministeri d'Afers Exteriors que "rebutja rotundament" el que qualifica de "termes infundats" del comunicat de Milei.


"El govern i el poble espanyol continuaran mantenint i enfortint els llaços fraternals i les relacions d'amistat i col·laboració amb el poble argentí, voluntat compartida per tota la societat espanyola", rebla.


Feijóo demana la dimissió de Puente

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha demanat aquest dissabte la dimissió o el cessament Puente.

Davant de 3.000 persones reunides a Badalona per al míting-botifarrada que ha estat l'acte central de campanya del PPC per a les eleccions al Parlament del 12M, Feijóo ha acusat el ministre de Transports de "crear una crisi política amb un país germà" i ha argumentat que "Espanya mereix un altre nivell".

Com a resposta a Feijóo, Puente ha assegurat que és "impossible distingir-lo de l'extrema dreta". "Que entre donar suport al seu govern o a Milei, escolliria Milei, no cotitzava", ha ironitzat el ministre de Transports a "X".

Alberto Núñez Feijóo aquest dissabte a Badalona en l'acte central del PPC (EFE/Enric Fontcuberta)

L'objectiu principal de les crítiques del líder dels populars, de tota manera, ha estat el president del govern espanyol, al qual ha acusat de voler "voler un país a la seva mida" i de no voler la convivència, "sinó el poder". 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezArgentinaJavier Milei
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut