Les històries de la setmana: del forat blau més profund a l'"l'estafa del sí"

Fem un repàs de la setmana a través de les notícies que més us han interessat i a les quals més temps heu dedicat a llegir

Actualitzat

Un forat sense fons conegut a l'oceà

Comencem amb una història no apta per a tots aquells a qui els fa un cert respecte banyar-se al mar i no saber què hi ha al fons. A Mèxic han trobat el que és el forat blau més profund del món, del qual encara no saben on és el fons. De moment, han arribat a 420 metres i hi han descobert un biòtop únic.

Quina diferència hi ha entre matrimoni i parella de fet

El cap de setmana passat us explicàvem que una decisió del Constitucional pot posar en dubte els drets de milers de parelles de fet a Catalunya. Però quins són aquests drets i quina diferència hi ha amb els dels matrimonis? Ho expliquem en aquesta peça:

Una estafa de trucada diferent i perillosa

Què dius quan respons una trucada? "Digui", "Hola", "Sí"... Si dius "Sí", podries caure en una estafa, segons ha explicat la portaveu de l'OCU a Catalunya, Esther Lorente, a "El matí de Catalunya Ràdio".

Per què la regla arriba abans

Fa 130 anys, les nenes tenien la regla als 16 anys. Ara, l'edat mitjana són 12 anys i mig. Què ha passat? L'explicació es podria deure als disruptors endocrins. Són químics que confonen el nostre sistema hormonal perquè actuen com a hormones sense ser-ho i són els principals sospitosos d'aquest avançament.

Un monstre em ve a veure

Com es convenç una filla petita que no hi ha cap monstre a l'armari o sota el llit? Els pares de la Saylor Class ho van intentar, però al final van haver d'admetre que la seva petita de tres anys tenia raó. Darrere aquella paret hi havia uns sons que no eren normals. Van investigar i van acabar trobant un rusc immens que no la deixava dormir. La història, però, té un final feliç, també per a les abelles.

Un orangutan que es cura

En Rakus és un orangutan de Sumatra que ha mostrat un comportament que no havíem vist fins ara. Es cura una ferida amb una planta medicinal, amb propietats antiinflamatòries i analgèsiques.

 

Anar al contingut